SD-WAN

Leg de focus op jouw schaalbare netwerkinfrastructuur

Iedere organisatie heeft of krijgt ermee te maken: de weg naar digitale transformatie, waarbij je digitale technologieën in wilt zetten om je klanten bij je te houden, de concurrentie te vergroten of je organisatie wilt optimaliseren. We gaan anders werken omdat dit kan of omdat het noodzakelijk is geworden, met het thuiswerken wellicht als norm.

Oplossingen zoals Microsoft 365 vormen steeds vaker de basis van het nieuwe werken: een verschuiving van werken via een centrale ICT-omgeving (datacenter) naar het decentraal aanbieden en werken op laptops, mobiele telefoons en tablets. De huidige netwerkinfrastructuur staat sindsdien zwaar onder druk en de huidige oplossingen blijken niet schaalbaar te zijn. Tijd om hier verandering in aan te brengen: Het is tijd voor de inrichting van een schaalbare ICT-netwerkinfrastructuur!

SD-WAN dienstverlening

In het verleden was de netwerkinfrastructuur vrij simpel. Je kreeg vanuit het bedrijfspand toegang tot de IT-infrastructuur via een aparte gesloten verbinding (IP-VPN/MPLS), die 1:1 gekoppeld was met de centrale (datacenter)infrastructuur. Vanuit daar werd de desktop van je virtuele werkplek gestart om aan de slag te kunnen. Alles afgestemd op de precieze behoefte van je functie en organisatie, beheersbaar en optimaal beveiligd door de gecontroleerde verbinding. Toegang door derden was niet mogelijk zonder aanvullende oplossingen binnen de gecontroleerde verbinding. Maar met de komst van Software As A Service oplossingen zoals Microsoft 365 en publieke infrastructuren zoals Microsoft Azure, past de huidige oplossing echter niet langer. Maar wat wel? Dat leggen we je graag uit.

Oplossingen zijn niet langer ontworpen om vanuit één centraal punt gefaciliteerd te worden, maar om overal en altijd beschikbaar te zijn vanuit elke willekeurige internetaansluiting. Deze trend heeft voor de opkomst van SD-WAN (Software Defined – Wide Area Network) gezorgd. Het uitgangspunt van SD-WAN zorgt voor een andere inrichting van je netwerkinfrastructuur en de beveiliging daarvan. Je netwerk wordt simpeler ingericht en met SD-WAN wordt het netwerk tussen jouw vestigingen en thuiswerkers snel en veilig. Op basis van de jarenlange expertise van de specialisten bij Unica ICT Solutions én samenwerking met de meest vooraanstaande leveranciers bieden wij alles voor jouw schaalbare netwerk.

Benieuwd hoe jouw netwerk schaalbaar wordt door SD-WAN?

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then