Als logistieke topper draaien jouw werkprocessen vaak op het zo snel mogelijk van A naar B kunnen vervoeren van jouw producten. Opslag en overslag van producten hebben een grote invloed op de digitale procesgang binnen jouw logistieke organisatie. Zo wordt alles bij binnenkomst digitaal geregistreerd en vervolgens opgeslagen, maar ook leg je de opslaglocatie digitaal vast. Bij uitgifte van de goederen aan de transporteur zal er vervolgens weer een digitale registratie gedaan moeten worden. Dit proces lijkt in basis eenvoudig, maar de complexiteit zit in het feit dat deze vorm van dienstverlening veelal in grote gebouwen wordt uitgevoerd. Oppervlakten van 50.000 m2 en groter zijn daarbij geen uitzondering. De registratie van de in- en uitgaande goederen wordt veelal gedaan door gebruik te maken van handscanners. Maar ook het alsmaar toenemende personeelstekort zorgt ervoor dat je liever gisteren dan vandaag robotisering en automatisering toevoegt binnen jouw bedrijfsprocessen. In deze uitdagingen vind je ook meteen de complexiteit van een goede netwerkinfrastructuur binnen de logistieke sector. Je wilt dat jouw infrastructuur overal op is voorbereid en je niet achter de feiten aanloopt. Maar hoe?
Veelal hebben gebouwen in de logistieke sector het kenmerk van hoge, gigantische panden. Tien tot vijftien meter gemiddeld is eerder regel dan uitzondering. Binnen de panden zijn er veel staalconstructies van bijvoorbeeld stellages aanwezig. Deze invloeden zorgen ervoor dat het gebruik van bijvoorbeeld een handscanner zeer nauw luistert en een goed functionerende draadloze netwerkinfrastructuur de levensader is binnen jouw logistieke procesgang. Functioneert dit niet dan zal jouw eindklant daar direct hinder van ondervinden. Het product of het pakket wordt later dan gepland geleverd, met bijvoorbeeld imagoschade voor de logistiek dienstverlener als gevolg.
Het goed functioneren van de infrastructuur binnen logistieke omgevingen is niet alleen afhankelijk van de draadloze infrastructuur, maar ook van de fysieke montage en bekabeling. Doordat de oppervlakten die bediend moeten worden uitermate groot zijn, zal ook de onderliggende switch infrastructuur op een juiste manier verbonden moeten worden. Expertise van bijvoorbeeld glasvezelbekabeling is noodzakelijk om performance en werking te kunnen garanderen. Unica is als technisch dienstverlener als geen ander in staat deze kennis bij elkaar te brengen en daarmee ook voor logistiek dienstverleners het aanspreekpunt te zijn.