De druk op zorgmedewerkers, het staat al jaren hoog. Ook zonder de niet nader te noemen pandemie is er sprake van personeelstekorten. Er moet steeds meer zorg geboden worden, maar wel met minder personeel. Vanuit alle eisen en wetten op het gebied van de zorg moeten daarnaast ook nog eens alle handelingen vastgelegd worden in een elektronisch patiënten- en cliëntendossier. Waar je dit in het verleden op bijvoorbeeld de zusterspost moest vastleggen in een papieren dossier, is daar inmiddels amper of geen ruimte meer voor. Zorgmedewerkers worden digitaal uitgerust met telefoons en laptops om het digitale registratieproces en de uitgifte van medicatie te kunnen registreren. Met als gevolg dat jouw bedrijfsnetwerk overspoelt zal worden door talloze devices die gekoppeld moeten worden, haperende verbindingen en capaciteitsproblemen.
Een goed werkende networking infrastructuur, het is van noodzakelijk belang om jouw zorgorganisatie te kunnen blijven ontlasten met de inzet van slimme technieken. Jouw infrastructuur kan vervolgens voor de volgende voordelen zorgen:
Een draadloze dekking binnen jouw zorglocatie(s) is noodzakelijk om te kunnen verbinden met alle door jouw zorgmedewerkers gebruikte smartphone, tablets of andere mobiele devices. Jouw medewerkers zijn dan in staat om handelingen digitaal direct vast te leggen in het elektronisch dossier.
Access points zijn tegenwoordig standaard voorzien van Bluetooth bakens, waarmee het mogelijk wordt om onder andere de diverse zorgmiddelen binnen een gebouw te traceren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bloeddrukpompen of rolstoelen. Jouw zorgpersoneel kan zo, met behulp van die tracering, direct zien waar een zorgmiddel is en voorkomt daarmee het verlies van kostbare tijd om deze handmatig op te sporen.
Een goed werkende netwerkinfrastructuur, het draagt bij aan het voorkomen van onnodige alarmen en jouw zorgpersoneel kan zich focussen op wat echt van belang. Zorgalarmen vanuit bijvoorbeeld een alarmdrukker of bedsensor communiceert direct richting het zorgpersoneel, waardoor er direct zorg verleend kan worden. Hiermee is de networking infrastructuur ook letterlijk een levensader voor de cliënt geworden en is de impact uitermate groot bij het niet functioneren ervan.
Met één geoptimaliseerde infrastructuur ondersteun je het verzorgend personeel ondersteund maar kun je ook aanvullende diensten als telefonie, televisie en internettoegang voor gasten bieden. Het is niet langer noodzakelijk daarvoor meerdere infrastructuren te realiseren en te onderhouden.
Naast deze voordelen is een optimale netwerkinfrastructuur ook van noodzakelijk belang om uitvoer te gaan bieden aan de wet Zorg en Dwang. Digitale inzetbaarheid zal hierbij vooral de dagelijkse procesgang ondersteunen om aan deze wetgeving te kunnen voldoen.
Ben je naast networking, connectiviteit en infrastructuur voor jouw zorgorganisatie ook geïnteresseerd in onze andere zorgoplossingen op het gebied van zorgoproep en alarmering, zorginnovatie, omgevingsbesturing, toegang, veiligheid en Health Intelligence? Neem dan ook een kijkje op www.jouwzorgvraag.nl.